VERDIVURDERING
Send
Takk for din henvendelse!

Trender for 2018

Gult er kult igjen!

Alle som spår farger for det kommende året har gult i sin palett. Fargen som nesten ble brukt opp på 1980- og 90-tallet. I tillegg er det helt klart at myke elementer og varme farger er på full fart inn i de norske hjem.

Byråer som varsler om kommende trender er enige og sier alle at gult blir en viktig farge i årene som kommer. En gul farge på veggene skal motivere og lindre sier den danske Pej-gruppen som forventer at gult for alvor kommer på veggene i sommerhalvåret 2019 i en paljett med milde grønne og lilla toner.

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe mener at det er på tide vi åpner opp for å bruke gult igjen.

– Nå er den siste fargebarrieren er brutt. Gult speiler på mange måter dagens verdensbilde, og føles som et friskt, optimistisk og entusiastisk pust, sier hun.

Blått er fortsatt hot

Det tar noe tid fra en trend er varslet til vi nordmenn faktisk tar den i bruk. Blått som ble varslet som en trendfarge i 2016, står fortsatt sterkt i de norske hjem, og for å skape en variasjon her så ser man at mange har valgt en mattere og mørkere blåfarge det siste året. Den supermatte malingen fra Jotun har for eksempel slått meget godt an.

La din egen smak bestemme

Lone Bjørslev Kisbye, PR-manager hos Flügger jobber med trender som inspirasjon og har fokus på å skape fargepaletter som varer lenge.

– La deg gjerne inspirere av trender og tendenser, men velg farger og andre interiørelementer etter hva du synes det er godt å oppholde deg i. Og velg farger som du kan trives med lenge

– I stedet for å arbeide med nye trender hele tiden, jobber vi heller for å skape varige farger som har kvalitet og dybde. Vi vil at fargene skal være uavhengige av trender som endrer seg konstant. Da tror vi flere blir fornøyde med valgene sine også, sier Kisbye.

Slik leser du fargekartet

Malingsbutikkene har fargekart som du kan bruke for å finne de fargene og den paletten som skaper den stemningen du ønsker deg.

Det kan virke som en ulogisk oversikt over alle mulige farger, men det er et system som det kan være smart å lære seg litt om.

Hvis du leser et fargekart fra venstre mot høyre, så ser du alle nyansene av en farge.

Hvis du leser et fargekart fra topp til bunn vil du se farger som harmoner godt og alle har samme mengde farge i seg.

Finn gjerne den palett som passer noen av de største og viktigste møblene dine, og mal deretter veggene og finn tilbehøret som underbygger fargene. Husk at tilbehøret er enklere å bytte og kan skape spennende variasjoner fra årstid og trend.

Bilder er fra pexel.com og fargerike.no.